Tuotteet

Turvalasit

Laminoidut lasit

Laminoidun lasin turvaominaisuus liittyy sen rikkoontumiseen. Vaikka lasien mekaaninen kestävyys ei laminoimalla lisäänny, antaa laminoitu lasi suojan vielä rikkouduttuaankin, sillä lasisirpaleet pysyvät kiinni elastisessa kalvossa. Laminoidut lasit antavat hyvän suojan myös UV-säteilyä vastaan. Laminoidun lasin käyttökohteita ovat esim. kaidelasit, liiketilojen ovenlasit ja näyteikkunat.

Laminoidut lasit suoraan varastosta, kirkkaana 6 mm-10 mm, värillisenä 8 mm paksuuteen. Uusi laminoidun lasin leikkuupöytämme edustaa uusinta teknologiaa ja parantaa entisestään laminoidun lasin mittatarkkuutta ja nopeuttaa toimitusaikaa.

Karkaistut lasit

Lasin karkaisulla parannetaan lasin kestävyyttä iskuja, taivutusta ja lämmönvaihteluja vastaan. Rikkoutuessaan lasi murenee pieniksi vaarattomiksi muruiksi. Karkaistaessa lasi lämmitetään uunissa noin 600 asteen lämpötilaan, minkä jälkeen tapahtuu nopea jäähdytys. Jäähdytyksessä lasin pinnat jäähtyvät sisäosia nopeammin, mistä seurauksena pinnoille syntyy puristusjännitys. Useimpia lasilaatuja voidaan karkaista. Poikkeuksia ovat koristelasit, joissa on hyvin epätasainen pinta, ohuet lasit (alle 3 mm vahvuus), lankavahvisteiset lasit jne.

Karkaistava lasi on leikattava ja työstettävä (mahdolliset reiät, kolot, hionnat) lopullisiin mittoihin ja muotoon ennen karkaisua. Karkaisuvaiheessa lasiin myös merkitään pysyvästi valmistaja tai tuotenimi ja mahdollinen standardin numero.

Karkaistut lasit tilataan aina asiakkaan mittojen mukaan, niiden toimitusaika on keskimäärin noin 3 viikkoa.

Ota yhteyttä